vakkanjersJoliverd, Lucas, Steven en Jochem (klas 1B)

Vier leerlingen van het Beroepscollege Zoetermeer gaan donderdag 12 maart samen met hun docent naar de halve finale van de Vakkanjer Techniekwedstrijd. De halve finale vindt plaats in ‘Het huis van de Techniek’ van het ROC Mondriaan in Den Haag.

Doel van de wedstrijd is om een Johan Cruijff Court of Schoolplein 14 te ontwerpen waarop zoveel mogelijk kan worden bewogen door kinderen. Joliverd, Lucas, Steven en Jochem hebben de uitdaging aangenomen en het ‘Alles veld’ ontworpen. Een veld waarop meerdere sporten worden aangeboden. Er kan zelfs een net worden neergezet over de breedte van het veld en de lijnen zijn voorzien van LED-verlichting.


Na een kennismakingsles zijn de leerlingen enthousiast aan de slag gegaan met het maken van een wensenlijst en zelfs de eerste schetsen werden al getekend. Inmiddels is de schets omgezet tot een prototype op schaal. Joliverd, Lucas, Steven en Jochem hebben hard gewerkt aan dit resultaat, met als beloning een plaats in de halve finale op 12 maart in Den Haag. De tien beste ontwerpen uit het land gaan mee naar de Vakkanjers LIVE.


In de halve finale moeten ze het plan gaan verkopen aan een jury. Het project wordt beoordeeld op vier onderdelen. Het moet innovatief zijn, te maken zijn, duurzaam zijn en de presentatie van de jongens wordt beoordeeld.
“We zijn natuurlijk erg trots op het resultaat van deze jongens. Als school zetten we ons al jaren stevig in voor de techniekprofielen. Deze jongens laten nu al zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn om daar straks succesvol te zijn”, aldus de afdelingsleider, Thijs van der Voort.

-advertenties-

-goede doel-