krantfotoDe Zoetermeerse auteur en dichter Adri Smits heeft een nieuwe verhalen- en gedichtenbundel uitgebracht: ‘Mag ik even tussendoor’. Na zijn al eerder verschenen de autobiografie ‘De Esdoornvrucht’ is dit zijn eerste bundel met korte verhalen en gedichten.

Tijdens zijn verhuizing naar Zoetermeer kwam Adri Smits in een vlaag van opruimwoede verschillende schriftjes tegen met allerlei nog met de hand geschreven korte verhalen en gedichten, sommige nog daterend uit zijn schooltijd. Handgeschreven, want in die tijd bestond een tekstverwerkingsprogramma helaas nog niet en een typmachine kon het één ouder gezin zich niet veroorloven. Bij het zien van al dat oude handwerk, vond Adri het een aantrekkelijke gedachte om zijn pensionering een zinvolle invulling te geven door eens te kijken hoe anderen zijn werk zouden vinden. Hij besloot lid te worden van de Poëziegroep Zoetermeer en zijn geschriften te delen. De feedback van de leden bleek een belangrijke stimulans om te gaan publiceren.


‘Mag ik even tussendoor’ deel 1 is het eerste boekje met korte verhalen, maar als het aan Adri ligt zeker niet het laatste. Elk kort verhaal in deze bundel wordt gevolgd door een aantal gedichten en een soort van oneliners. Vaak ook gerelateerd aan het verhaal daarvoor. Adri scherpe pen is soms ontroerend en zeer betrokken, kritisch en met een knipoog.

Zijn boeken zijn verkrijgbaar via https://www.boekscout.nl/shop2/ of te bestellen via een boekhandel.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-