Foto daklozenpunt DEFZoetermeer telt ongeveer 180 tot 220 dak -of thuislozen. Als iemand dak – of thuisloos is of dreigt te worden, lijkt de situatie uitzichtloos. Er komt veel op iemand af. Een oplossing vinden is dan lastig. Voor die eerste belangrijke stap heeft de gemeente Zoetermeer nu een Daklozenpunt.

Zoetermeerders die dak – of thuisloos zijn of dreigen te worden, kunnen een afspraak maken met het Daklozenpunt. Een medewerker helpt dan bijvoorbeeld met het regelen van een briefadres, een warme overdracht naar het daklozenloket in Den Haag of geeft tips bij het zoeken naar een huis. “Het baart mij zorgen dat het openen van dit Daklozenpunt nodig is”, zegt wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg en Welzijn), “Dakloosheid kan iedereen overkomen, maar niet iedereen heeft een netwerk van vrienden of familie waar zij terecht kunnen. Het Daklozenpunt is er om deze mensen op weg te helpen naar een oplossing.”

 

Centrumgemeente Den Haag

De opvang en hulp voor dak– en thuislozen is in Nederland verdeeld over regio’s, die deze opvang centraal regelen. Voor Zoetermeer is dat het Daklozenloket in Den Haag. In Den Haag is ook de (nood)opvang. Hier kunnen daklozen slapen, eten en zich opfrissen. Daar zijn ook professionele hulpverleners voor zorg en begeleiding. Het Daklozenpunt van Zoetermeer vult dit aan.

 

Afspraak maken

Een afspraak maken met het Daklozenpunt kan via www.zoetermeer.nl/daklozenpunt  of via telefoonnummer 14 079. Lukt dit niet? Dan kan er een afspraak gemaakt worden aan de balie van het Werkplein aan het Zuidwaarts 9 op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur.

-advertenties-

-goede doel-