Jong Oranje geeft waterpoloclinic aan BSO kinderenUithoudingsvermogen. Kracht. Een goede zwemtechniek. Goed kunnen gooien. Dát zijn eigenschappen die een echte waterpolospeler heeft. Op 25 februari konden 50 kinderen van Kern Kinderopvang laten zien wat zij in huis hadden.

Leren scoren van Jong Oranje waterpoloclinicDe kinderen kregen een bijzondere clinic onder leiding van het Nederlandse dames waterpoloteam in het zwembad van Bubbels /het Keerpunt in Zoetermeer.

De Nederlandse waterpolodames zitten midden in de kwalificaties voor de Olympische Spelen van 2020. Daarom kwam het team van Jong Oranje langs om een clinic te geven in de sport waar zij zo in uitblinken. De clinic begon met een demonstratie waar alle kinderen met grote ogen en in opperste concentratie naar keken. Aanvallen, scoren en vrije worpen: alles kwam aan bod. Ook was er tijd om vragen te stellen aan het team. Nadat de dames alles hadden laten zien, was het tijd voor actie. De kinderen werden eerst opgewarmd met een stevige warming-up. Vervolgens sprongen zij, ieder met een waterpolocap op met een plons het water in. “Het is nog best lastig om met een bal te gooien als je in het water ligt! Maar het team heeft ons heel veel geleerd. Ik heb wel 4 keer gescoord!”, aldus één van de enthousiaste kinderen. Een mooie kennismaking met de sport.Het jaar van de Wondere Wereld

Dit jaar staat alles in het teken van de Wondere Wereld bij Kern Kinderopvang. Een jaar lang worden de kinderen meegenomen in al het moois dat de wereld te bieden heeft. Daar hoort natuurlijk ook de onderwaterwereld bij! En met het subthema ‘Onze Sport’ maken kinderen kennis met sporten van over de hele wereld. De waterpoloclinic paste dus goed bij dit thema.

-advertenties-

-goede doel-