bakfietsPalet Welzijn gaat dit voorjaar starten met een nieuw project tegen eenzaamheid. ‘Bakkie op de Bakfiets’ komt langs bij een straat of flat en geeft de bewoners de kans om even gezellig andere mensen te ontmoeten bij het genot van een bakje koffie. Er is alleen nog geen stalling gevonden voor de Bakfiets.

Sabine Wendling, Palet Welzijn: “We hadden een aanvraag voor een subsidie ingediend in het kader van de strijd tegen eenzaamheid. Opeens liep het dit jaar wel heel erg snel, de subsidie is toegekend en we kunnen dit voorjaar al starten! Alleen is er nog geen stalling gevonden voor de bakfiets, en die is echt te groot om bij mij in de schuur te passen!”


Bakkie op de Bakfiets


De Bakfiets van Palet Welzijn zal vanaf het voorjaar gaan rijden en in het voorjaar en zomer naar flats, straten en buurten gaan met koffie en iets lekkers. Vooral ouderen worden uitgenodigd om langs te komen en een bakje koffie te drinken bij de bakfiets. Het wordt echt een pop-up café met bistro stoeltjes en veel gezelligheid.
Buurtverenigingen en flats kunnen de Bakfiets uitnodigen om langs te komen en er zelf nog wat activiteiten omheen organiseren. Naast de medewerkers van Palet Welzijn zullen er ook geregeld wijkpartners meefietsen, zoals een wijkverpleegkundige of jongerenwerker.


Stalling gezocht

Voor de Bakfiets wordt nog een stalling gezocht, die veilig en droog is en gemakkelijk toegankelijk voor de medewerkers van het project.

Wie een stalling heeft of weet waar de Bakfiets welkom is, kan contact opnemen met Sabine Wendling, Palet Welzijn via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-