0270 CopyrightFOTOFLEX.NL 20022020

Jordy Boerboom (rechts) en de commissaris van de Koning J. Smit

De werving voor een nieuwe burgemeester gaat nu echt van start. De Zoetermeerse gemeenteraad heeft donderdagavond 20 februari 2020 de profielschets van de nieuwe burgemeester van Zoetermeer unaniem vastgesteld.


Jordy Boerboom, voorzitter van de Vertrouwenscommissie voor de benoemingsprocedure burgemeester Zoetermeer, gaf tijdens de bijzondere raadsvergadering aan dat Zoetermeer een boegbeeld zoekt voor de stad, iemand die bouwt aan Zoetermeer. “Het profiel dat de Vertrouwenscommissie heeft opgesteld, bevat naast de bestuurlijke ambities en uitdagingen ook het profiel van de burgemeester die daar invulling aan moet gaan geven.”
Ook burgers konden hun voorkeuren voor het profiel opgeven, dit heeft geleid tot enkele aanpassingen van de profielschets. Kandidaten voor het ambt van burgemeester zullen op de reacties vanuit de inwoners worden gewezen.
De commissaris van de Koning J. Smit complimenteerde de Vertrouwenscommissie met de opgestelde profielschets en wilde onder andere weten wat nu de zorgen van de stad zijn: “Waar moet u met elkaar naar kijken en welke rol dicht u Zoetermeer toe in de omgeving?” Ook vroeg hij hoe de raad aankijkt tegen de verschillende (verbindende) rollen van de nieuwe burgemeester. Niet alleen in de regio, maar ook op het gebied van veiligheid.


Gezag en statuur

Duidelijk is dat Zoetermeer een stevige bestuurder zoekt met gezag en statuur. De kandidaten moeten passen in het profiel dat de gemeenteraad heeft vastgesteld. De commissaris van de Koning neemt alle reacties van de raadsfracties mee om, naar zijn zeggen, “ook een duit in het zakje te doen en voor Zoetermeer de beste burgemeester te zoeken. Want, voor minder doen we het niet.”
De nieuwe burgemeester wordt op 1 oktober 2020 geïnstalleerd. Tot die tijd zal de commissaris van de Koning per 1 april 2020 een waarnemend burgemeester voor de gemeente Zoetermeer aanstellen.

Foto: FOTOFLEX.NL

-advertenties-

-goede doel-