20200220 16741Tijdens de netwerkbijeenkomst Community tegen eenzaamheid reikte de stichting achter Magisch Zoetermeer een donatie uit aan Stichting Zonnebloem Zoetermeer. Johan Meijroos en Nel van Pelt van Zonnebloem Zoetermeer mochten een cheque in ontvangst nemen van meer liefst €1500,-.

20200220 16736De Zonnebloem bestaat in Zoetermeer uit ongeveer 70 vrijwilligers die zich inzetten voor mensen met een beperking of ouderen. Zij bezoeken mensen thuis voor een bakje koffie en een gezellig praatje en halen ouderen die niet meer zelfstandig op pad komen op voor een uitje. De cheque werd namens Magisch Zoetermeer uitgereikt door Mark Merckens en Ruud Scholten.

De kerstballen-actie van Magisch Zoetermeer vroeg rond de kerstdagen aandacht voor eenzaamheid onder ouderen in de stad. Mensen konden een kerstbal kopen en daarmee meteen de stichting steunen. Zo werden rond de kerstdagen al veel ouderen blij gemaakt met een gezellige lunch samen bij restaurants in Zoetermeer en werd er een winkelmiddag en bioscoopbezoek gehouden. Gerda Griffioen, als vrijwilliger actief bij Magisch Zoetermeer: "We merkten dit jaar dat onze actie niet alleen rond de kerst effect heeft, maar ook lang daarná! Vrijwilligers die op bezoek zijn geweest of zijn gaan winkelen met een oudere, vonden dat vaak zelf ook zo leuk dat ze nog eens langs komen en echt een band opbouwen met de oudere. Dáár doen we het voor!"

 

-advertenties-

-goede doel-