sh park p1 2Het parkeeronderzoek naar de parkeerproblemen in de binnenstad van Zoetermeer is afgerond. Het onderzoek vond plaats in een drukke periode in november-december, zodat ook meteen de maximale parkeerdruk kon worden gemeten. Uit het onderzoek blijkt een maximale bezetting van 81%, wat onder de norm ligt.

De hoogste incidentele parkeerdruk (81%) is gemeten op ‘Black Friday’, de laatste koopavond van november. De maximale parkeerdruk in het huidige parkeerbeleid is 90%. Het onderzoek laat volgens het college zien dat er voldoende parkeermogelijkheden zijn, er wordt dus ook geen actie ondernomen.

Bij het onderzoek is niet alleen het parkeren in de openbare ruimte bekeken, maar werden ook de parkeergarages in de cijfers meegenomen. Voor bezoekers lijkt er voldoende parkeerruimte te zijn, maar of dit ook voor de bewoners geldt is de vraag. Het parkeren in de garages is de eerste twee uur gratis, maar loopt daarna op tot €15,- per dag. Vooral de bewoners van het Centrum ervaren grote parkeerdruk, bleek vorig jaar al uit de acties van actiegroep 'Parkeren Waar dan?'.

-advertenties-

-goede doel-