voorleesexpress uitreikingWethouder Jan Iedema heeft voorleesdiploma’s uitgereikt aan de deelnemende kinderen van de VoorleesExpress. In 35 gezinnen is door voorleesvrijwilligers gedurende twintig weken voorgelezen.


De VoorleesExpress is een project om de taalontwikkeling en het voorleesplezier van kinderen tussen 2 en 7 jaar te bevorderen. De voorlezer laat ouders en kinderen kennis maken met interactief voorlezen, boekjes en verhalen en stimuleert de taal door middel van taalspelletjes.

Voor het uitreiken van de diploma’s heeft de Bibliotheek Zoetermeer een voorleesactiviteit verzorgd die visueel ondersteund werd door (Taal)dans docent Melody Meijer. Ook was er een kinderboekenmarkt die met de Gomballenfabriek werd georganiseerd. Kinderen mochten daar meteen een gratis boek uitzoeken.

 

Zelf als voorlezer aan de slag?

Deze week beginnen ook weer 35 nieuwe gezinnen met voorlezen samen met enthousiaste vrijwilligers. VoorleesExpress Zoetermeer is nog op nog zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om gedurende twintig weken één uur per week voor te lezen bij gezinnen thuis.
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met AnneMarie Hut, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-11720398.

Fotograaf: Rob Schouten

-advertenties-

-goede doel-