afvalbak opgeblazenHalf januari leek de schade die afgelopen jaarwisseling werd veroorzaakt nog mee te vallen, maar nu alle onderzoeken en rapporten zijn afgerond blijkt de schade toch hoger dan gedacht. De oud- en nieuwschade kwam uit op een totaal van € 70.942,-. Vorig jaar was de schade € 65.249,-.

Er zijn dit jaar tijdens de jaarwisseling zes vuurwerkslachtoffers behandeld op de Spoed Eisende Hulp van het Lange Land Ziekenhuis. Daarnaast zijn er vier gevallen geweest van alcohol intoxicatie. Het vuurwerkletsel komt overeen met voorgaande jaren. Veiligheidsregio Haaglanden meldt vijf incidenten met betrekking tot het gooien van vuurwerk en voorwerpen naar brandweerpersoneel. De politie heeft 21 meldingen met betrekking tot incidenten met geweld tegen politie.

Veel schade in Oosterheem

De grootste kostenpost vormt schade aan de verharding, namelijk € 17.220,-. Dit bedrag vormt bijna een kwart van de totaal geleden schade. De schade aan de verharding is met € 10.325,- het hoogst in de wijk Oosterheem. Op de tweede plaats komt de schade aan de afvalbakken met een bedrag van € 16.535,-.
De schade was in Oosterheem het grootst, met totale kosten van € 25.481, op de tweede plaats staat de wijk Seghwaert met € 12.055 schade.

Het college is van mening dat het schadebedrag te hoog is en zal voor de jaarwisseling 2020-2021 opnieuw maatregelen nemen om schade zoveel mogelijk te voorkomen.

-advertenties-

-goede doel-