vliegend schip2Vanaf afgelopen november is Scylla Theaterproducties bezig om met een diverse cast een nieuw muziektheaterstuk op de planken te krijgen. Onder de regie van Yuri Nikerk en regie-assistente Esther Kort wordt er wekelijks gerepeteerd voor 'Het Vliegend Schip', een muzikaal Russisch sprookje.

De voorstellingen worden gespeeld op 28 februari (19.30) 29 februari (15.30) en 1 maart (15.30) in het Beroepscollege (voorheen Stedelijk) in Zoetermeer. Het publiek wordt door Pjotr en zijn reisgezelschap in de voorstelling meegenomen op het Vliegend Schip.
De cast bestaat uit een gemengde groep enthousiaste acteurs van verschillende leeftijden, wat de groep ook gelijk heel dynamisch maakt. Sommigen hebben al eerder meegespeeld in een stuk, bijvoorbeeld Geertje Chappin (Into the Woods) en Mathijs Hensen (12 angry men) die in deze voorstelling de hoofdrol van Pjotr op zich neemt.

 

Het verhaal

Pjotr woont met zijn ouders, broer en zus in het koude Rusland, in een houthakkershutje in het bos. Op zijn dag maken zijn broers een reis om hun geluk te beproeven bij de tsaar. Maar de tsjaar wil echter een Vliegend Schip van degene die om de hand van zijn dochter vraagt. Als zijn broers wel heel lang weg blijven, besluit Pjotr achter hen aan te reizen. Onderweg komt hij heel wat vreemde mensen tegen. Mensen waar men geneigd is om met een grote boog omheen te lopen. Maar dan blijkt dat iedereen van waarde kan zijn, en Pjotr zelf steeds dichter bij de prinses komt. Maar of hij dat wil...

vliegend schip

-advertenties-

-goede doel-