bijlage bij persbericht 6 chocolade printWie op Valentijnsdag écht iets bijzonders aan zijn of haar geliefde wil geven, kan even langs gaan bij het FabLab in het Forum. Met moderne 3D chocoladeprinters kan elke naam zo een bijzonder cadeau worden.

Sealeung Li is sinds de start van het FabLab, in 2015, al een enthousiast gebruiker van 3D-printers. Sealeung: “Deze printers printen met heel dunne laagjes plastic, zodat je er echt van alles mee kunt printen van sleutelhangers tot levensechte beeldjes!”


Het printen van chocola bleek echter een andere uitdaging: een eerste poging met een chocoprinter en echte Belgische cacao mislukte door problemen met de koeling. “De chocola die geprint wordt, moet snel stollen, maar de omgevingstemperatuur binnen is dan vaak te hoog om mooi resultaat te krijgen.“ Nu heeft het FabLab echter een nieuwe printer die chocola verrijkt met palmolie gebruikt, zodat het sneller stolt. Het resultaat is prachtig om te zien en heerlijk om op te eten. De creaties, naast namen kunnen ook kleine objecten geprint worden, zijn ongeveer een jaar te bewaren, als je je zo lang kunt beheersen!

 

WhatsApp Image 2020 02 06 at 09.47.14 copyValentijnschocola

Valentijnschocola kun je printen op dinsdag 11 en woensdag 12 februari van 18:30 - 21:00 uur, bij het FabLab in het Forum. Je kunt de naam van jouw geliefde in melkchocolade te printen. Natuurlijk kan je ook een romantische boodschap printen voor maar €2,50 per woord.

Een kaartje voor deze activiteit kan je online op de website van het Forum kopen: www.forumzoetermeer.nl/activiteiten/2020-02-10/het-ultieme-valentijnscadeau

 

Workshop 3D printen

Het is ook mogelijk om bij het FabLab een Workshop 3D printen te volgen en een heel eigen ontwerp te maken op de computer. Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een sleutelhanger met de naam van je geliefde, een hartje, of je eigen creatieve ideeën. De ontwerpen worden meteen geprint met de 3D printers in het forum, in één van de 12 verschillende kleuren plastic.

De Workshop 3D printen wordt gehouden op woensdag 12 februari, van 13.00 - 14.45 uur. De kosten zijn voor kinderen tot en met 12 jaar €15,-, tot en met 18 jaar €20,- en €25,- voor volwassenen.

-advertenties-

-goede doel-