1625 1600x1600De gemeente is op zoek naar vrijwilligers voor onderhoud van het Rosarium, de rozentuin in Rokkeveen. Het Rosarium is een landschapstuin in het Floriadepark in de wijk Rokkeveen, het is aangelegd tijdens de Floriade.


De gemeente stopt vanwege bezuinigingen zelf met het onderhoud van het Rosarium, maar vindt het zonde als de tuin zou verdwijnen. In een brief aan omwonenden wordt gevraagd wie er bereid zou zijn om, samen met andere vrijwilligers het onderhoud van het Rosarium over te nemen. Het Rosarium is in 2008 geopend als herinnering aan de Floriade in 1992.
Aannemer Van der Spek stelt de snoeischaren en andere materialen die nodig zijn ter beschikking aan de vrijwilligers. Er zijn minimaal tien tot twaalf vrijwilligers nodig om het Rosarium te onderhouden. Het onderhoud kost ongeveer tien tot twaalf (zaterdag)ochtenden per jaar, in de periode maart tot en met september. Het werk bestaat uit schoffelen, snoeien en bemesten.


Wijkbewoners die belangstelling hebben om het Rosarium te onderhouden kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 18 februari, 19.00 uur tot 20.30 uur, op de Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100. U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Rosarium.

-advertenties-

-goede doel-