theaterweekend 2018 2Dit weekend doet het Stadstheater Zoetermeer weer mee aan het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit weekend kunt u voor slechts €10 euro per kaart genieten van verschillende voorstellingen, maar naast de voorstellingen zijn er nog veel (gratis) activiteiten te bezoeken in het Stadstheater.

Vrijdag 24 januari

Op vrijdagavond is er na afloop van de voorstelling: 70’s unplugged een gratis afterparty in STAGE kitchen & café in seventies style. De hele avond worden er heerlijke 70’s hits gedraaid door de huisDJ van het theater.


Zaterdag 25 januari

Op zaterdag is het theater de hele dag geopend en zijn er gratis activiteiten te doen voor zowel jong als oud.
Het WC spel – Een vossenjacht waarbij kinderen op zoek moeten naar de artiesten op de WC. Door het gehele theater zijn er afbeeldingen van artiesten te vinden op de toiletten. Zowel op de toiletten van de bezoekers, als de toiletten voor de artiesten. Met dit WC spel gaan de kinderen zelfstandig door het hele theater heen op zoek naar de artiesten op de WC’s.

Koffie workshop Lavazza – Een workshop waarbij de barista van Lavazza koffie alles vertelt over koffie en de reis van de plant tot aan het kopje. Ook ga je zelf aan de slag met de beginselen van Latte Art.

Theatrale rondleiding-  Een rondleiding voor kinderen waarbij ze in alle ruimtes acteurs ontmoeten die een medewerker uit het theater spelen. De kinderen mogen vragen stellen aan de acteurs over een verloren artiest. Door het stellen van vragen komen ze er achter waar de verloren artiest zich in het theater bevindt.

Rondleiding - Een reguliere rondleiding voor volwassenen om het theater van een andere kant te ontdekken.

Monsters knutselen - Kinderen kunnen de hele middag knutselen met de medewerkers van Stichting Pïezo. Ze kunnen kleurrijke monsters maken van hout, spijkers en wol. De jongste kinderen kunnen komen kleuren en knutselwerken maken zonder spijkers.

 

Zondag 26 januari

Op zondag is het biercollege, hier krijgen de bezoekers vier verschillende bieren met bij elk biertje een bijpassend gerecht. Ze krijgen informatie over het biertje en kunnen lekker proeven. Het biercollege wordt gegeven door Geusz.
Geusz is een initiatief van vier vrienden om een ‘eigen’ zoetermeers bier op de markt te brengen. Uitgangspunt was een eigenzinnig, smaakvol kwaliteitsbier, gekoppeld aan de (geuzen)historie van de stad.
Aansluitend is het A-meezingfestival. Een feest waarbij er een band optreedt en er zangers en zangeressen uit Zoetermeer meezingers ten gehore brengen. Het publiek mag uit volle borst meezingen. De tekst van het lied wordt geprojecteerd op een scherm.

-advertenties-

-goede doel-