Circo di StradaHet Zoetermeerse Circusgezelschap Circo di Strada groeit de laatste jaren sterk internationaal. Zo traden ze al in diverse landen over de hele wereld op. Jori Veldhuizen, eigenaar en uitvoerend artiest: "Afgelopen week hadden we nog ons debuut in Dubai!"


Begonnen in Zoetermeer, heeft Jori van kinds af aan met veel passie gewerkt aan het laten groeien van zijn entertainment. Met zijn bedrijf Jovel Entertainment ontwikkelt hij, naast verschillende shows en acts, ook meerdere circusparades. De performances traden de laatste jaren op door heel Nederland en op meerdere festivals en parades in diverse landen van Europa en ook in bijvoorbeeld Hong Kong, Macau, Bahrain, Egypte, China, Azerbeidzjan en afgelopen week was de primeur in Dubai.

In Dubai speelde de circusparade op 16, 17 en 18 januari met acht artiesten in een enorme shopping mall voor duizenden bezoekers tijdens het Dubai Shopping Festival. Diverse circus disciplines waren daarbij vertegenwoordigd: steltlopen, hoge eenwieler, diabolo en jongleren. “Het publiek is altijd verrast door de veelzijdigheid en vrolijkheid, dat is een groot onderdeel van de beleving. Het optreden is ook muzikaal ondersteund en de kostuums zijn kleurrijk en groots, daardoor zien en horen de bezoekers van de evenementen ons al van ver aankomen”, aldus Jori.

Ruim een jaar geleden werd de Zoetermeerse Kunst & Cultuur Publieksprijs gewonnen, iets waar Jori erg trots op is. “Het succes van de parades heb ik zeker ook te danken aan de lokale support. We mochten hier al vaak optreden, veel artiesten komen uit Zoetermeer en omgeving en we worden altijd erg positief ontvangen en ondersteund door de inwoners.”


Voor de toekomst hoopt Jori dat Circo di Strada nog meer mooie avonturen mag meemaken in binnen- en buitenland. Voor 2020 staat nog iets spannend te gebeuren, er is een geheel nieuwe circusparade in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie over de parades van Circo di Strada op www.circodistrada.com.

-advertenties-

-goede doel-