bruggetje2kOok in de natuurtuin in winterse sfeer valt heel wat te ontdekken. Vanwege tot nu zachte winter bloeien een aantal planten zoals de dagkoekoeksbloem, sneeuwklokje, sleutelbloemen, de hazelaar en de els. In de winter zijn de verschillende landschappen in de tuin bijzonder goed zichtbaar.

Ook in de winter gaan de wandelingen in de Natuurtuin door. Op zondag 26 januari starten de natuurtuingidsen om 14.00 uur met de wandeling. Afgelopen jaren is veel groot onderhoud gepleegd en zijn er nieuwe onderdelen aangelegd zoals het insectenveld en het Stinsenplantenhoekje. Dit jaar wordt bijzondere aandacht gegeven aan de vernieuwing van de griend (wilgenakkers). De werkzaamheden gaan in de winter door. Deze worden gedaan door vrijwilligers van de Vrienden van Natuur- en Landschappentuin, vaak in samenwerking met vrijwilligers van de Knotgroep Meer en Woud. Op dinsdag 11 februari gaan zij aan de slag in het griend. Dan vindt het jaarlijkse terugzetten van het griend plaats en wordt een kwart van het griend teruggezet. De takken van de wilgen worden gebruikt voor vlechtwerk.

 slootjehk  IMG 2936 sneeuw 22 jan 2019 Natuurtuin T kester 1 1

 

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Verzamelen bij de picknicktafel tegenover de plek waar het oude Westpunt stond.

Mensen die willen helpen bij de speciale onderhoudsdag in de griend op 11 februari zijn van harte welkom van 10.00 tot 14.30 uur. Wilt u hierbij mee helpen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het zal de vaste bezoekers van het Westerpark niet zijn ontgaan dat in de nacht van 30 op 31 december ‘t Westpunt in vlammen is opgegaan. Vrijwilligers en gemeente hadden afgelopen najaar veel werk verricht om dit gebouwtje te vernieuwen.
Voor een nieuw Westpunt worden plannen gemaakt en een aparte fondsenwervingsactie opgezet. Mocht u vooraf financieel willen bijdragen dan kunt u dit doen door een overboeking op de bankrekening NL93 TRIO 0391 0314 57 van Vrienden Nat&Lands.tuin.

-advertenties-

-goede doel-