Cyber cash2Tijdens de studiekeuze-informatieavond bij het Picasso Lyceum, op maandag 20 januari aanstaande, krijgen Zoetermeerse scholieren de kans te testen of ICT bij hen past in een mobiele escaperoom. Welk team lost het snelst de cyber security-opgave op?

Sandra van Steenvelt van de Faculteit IT & Design vertelt: “De escaperoom past goed bij onze nieuwe onderwijsvorm. Waarin ontdekken, maken en ondernemen de centrale elementen zijn. Onze tweedejaars developers hebben vorig jaar puzzels gemaakt voor de cyber security-escaperoom die straks voor het Picasso staat. En potentiële cyber securitystudenten leren op een speelse manier hoe een hacker denkt. Dat komt ze goed van pas als ze straks de digitale infrastructuur in Nederland gaan beschermen.”

 

Kun jij ontsnappen?

De mobiele cyber security-escaperoom is gebouwd in een echte geldtransportwagen, die bij het Picasso Lyceum in Zoetermeer wordt geparkeerd. Scholieren krijgen in teams de opgave om eruit te ontsnappen. De leden van het snelste team winnen een prijs. Ook meedoen? Meld je aan, want het aantal deelnemers is gelimiteerd. Kijk op facebook.com/hboict.

 

Open Dag HBO-ICT

Wie zich wil ontwikkelen op het gebied van ICT hoeft niet ver van huis te gaan. De opleiding HBO-ICT van De Haagse Hogeschool in de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer biedt bovendien een unieke combinatie van leren en studeren. In de DIF, als onderdeel van het Dutch Innovation Park, komen onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers samen om te werken aan de ICT-innovaties van morgen. En het geleerde kan direct in de praktijk worden gebracht: studenten hebben de mogelijkheid om onder begeleiding van ICT-experts en onderzoekers te werken aan werkelijke IT-uitdagingen van ondernemers.

Voor meer informatie over de opleiding is er op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 14.00 uur een Open Dag in de DIF. Tijdens de Open Dag maak je niet alleen kennis met de opleiding maar ook met het gebouw. Ook kun je mini-workshops volgen. En verschillende bedrijven die ook in de DIF werken, vertellen wat ze doen en hoe studenten mee kunnen werken aan projecten. Meer informatie over de Open Dag: dehaagsehogeschool.nl/ict

De Dutch Innovation Factory vind je aan de Bleiswijkseweg 37 Zoetermeer en is, behalve per fiets en auto ook uitstekend bereikbaar via station Zoetermeer-Lansingerland.

-advertenties-

-goede doel-