Stichting 8 maart Internationale Vrouwendag Zoetermeer organiseert ook in 2014 Internationale Vrouwendag in het Stedelijk College aan het Van Doornenplantsoen 1, 2722 ZA Zoetermeer.

Persfoto Shirma Rouse

Internationale Vrouwendag staat voor solidariteit van vrouwen overal ter wereld en hun inzet voor gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, vrede en ontwikkeling. Deze Vrouwendag is het moment bij uitstek om een afwisselend en informatief programma te bieden waarbij de ontmoeting tussen Zoetermeerse vrouwen van elke leeftijd en vanuit verschillende achtergrond centraal staat.

Het thema dit jaar is ‘Omdenken’: Kijk, Denk, Creëer!. Omdenken staat voor het omzetten van negatieve gedachten en gevoelens naar positieve zaken en zo een negatieve spiraal te doorbreken en om te buigen. Deze avond is alleen voor vrouwen toegankelijk!

Het programma:
De avond wordt geopend door Manita Overweg, professional organisor en trainer, bekend als coach in het televisieprogramma ‘Mijn leven in puin’. Er zijn optredens van dansgroepen DeLuxe, Paaldans Zoetermeer, Grupo Ban Pe en Aschmila Dans, zangeres Shirma Rouse en DJ Sweetie.

Er zijn o.a. workshops Kleurrijk Leven, Mindfulness, Poëzie, Zelftijd, buikdansen, bloemstukjes maken en het maken van kunstwerken van bijenwas. Vanzelfsprekend zijn er informatiestands van uiteenlopende (vrouwen)organisaties. Aanmelden voor vrijwilligerswerk kan bv. bij het Gilde of de Stichting Present. Je kunt o.a. kennismaken met Book Crossing, Flower of Life, Lijn4life, MaMaratza, Perron 28, Slagwerkt, stoelmassage en Javaanse massage en tarotkaarten laten leggen. Uiteraard ontbreken de kramen met multiculturele hapjes niet.

Zaterdagavond 8 maart zijn vrouwen vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het programma begint om 19.30 en is om 23.00 afgelopen. Iedere vrouw is vrij, maar niet verplicht, om de klederdracht uit haar cultuur te dragen. Kaarten kosten 4,00 euro (incl. 1 consumptie) of met de Zoetermeerpas 2,50 euro (incl. 1 consumptie). Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de zaal op de avond zelf.

Het Stedelijk College is toegankelijk voor rolstoelen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er kan gratis geparkeerd worden naast en schuin achter het gebouw.
De avondingang bevindt zich tussen het Stedelijk College en het ID college in.

-advertenties-

-goede doel-