fietsenDe metropoolregio Rotterdam Den Haag komt met nieuw regionaal beleid verkeersveiligheid om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ook in Zoetermeer is sprake van een toename van het aantal verkeersongevallen.

Vooral basisscholieren (6-12 jaar), jongeren op de bromfiets (16-17 jaar), middelbare scholieren- (12-15 jaar) en ouderen op de fiets (60+) lopen meer kans op een ongeval. In het regionale beleid zullen de maatregelen zich onder meer richten op deze groepen.

Wethouder Marc Rosier: “Zoetermeer scoort sinds jaar en dag relatief goed op verkeersveiligheid, maar ook in Zoetermeer is inmiddels sprake van een toename van het aantal verkeersongevallen. Dit is niet goed, want iedereen moet veilig thuis kunnen komen. Ik ben blij dat er een ambitieus landelijk Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 ligt en dat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dit samen met alle 23 gemeenten gaat vertalen naar regionaal beleid. Dit is voor Zoetermeer een basis voor het in 2020 op te stellen actuele Actieplan Verkeersveiligheid. We zullen met elkaar aan de slag moeten, want ieder slachtoffer is er één te veel”.

In de komende periode werken de 23 gemeenten samen met de MRDH aan de ontwikkeling van het regionaal beleid. Naar verwachting is dit beleid zomer 2020 klaar.

-advertenties-

-goede doel-