Persfoto War Child KerstdinerKern Kinderopvang en Buurtwerk houden een kerstactie voor War Child waarbij kinderen zelf koken en gerechten leren maken uit landen waar oorlog is. Met deze actie staan de kinderen even bij stil bij het feit dat kinderen over de hele wereld kerst vieren, maar niet altijd op dezelfde manier.

“Vergeet je de kruiden niet?”, vraagt Quinten. “Nee hoor. De kikkererwten, rode ui en knoflook staan ook al klaar!”, antwoord Sara enthousiast. Het is een drukke boel bij Kern Kinderopvang en Buurtwerk. Een heerlijke geur vult de ruimte. Er wordt gekookt en gebakken voor de War Child Kerstactie. “We maken Iraqi Burgers, net zoals kinderen in Irak”, zegt Sara trots.

War Child heeft dit jaar een speciaal kerstmenu met heerlijke gerechtjes samengesteld. Topchef Julius Jaspers is gevraagd om acht bijzondere recepten te maken, zoals Frietje Vrede, Smiley Cheesecake en Libanese Jingleballs. Je maakt ze in een handomdraai. Het zijn gerechten gebaseerd op landen waar War Child actief is. De kinderen leren zo per gerecht over het land en over het werk dat War Child daar doet.

-advertenties-

-goede doel-