EMGk5htWkAEMFBiBurgemeester Aptroot heeft geholpen bij een handhavingsactie tegen fietsen en het rijden met een scooter op het Oosterheemplein. Aptroot deed deze belofte op de veiligheidsavond vorige maand in Oosterheem en kwam deze woensdagmiddag na.

Handhavers van de gemeente Zoetermeer controleerden samen met burgemeester Aptroot tussen 13.45 en 16.30 uur of er gefietst of scooter gereden werd in het voetgangersgedeelte van het Oosterheemplein.

Burgemeester Aptroot: “Tijdens de wijkveiligheidsavond in Oosterheem op 27 november 2019, meldden meerdere inwoners de onveilige situaties op het Oosterheemplein. Op dit plein, midden in het winkelcentrum van de wijk Oosterheem, rijden fietsers en scooterrijders tussen het winkelend publiek. Dit is niet toegestaan.”

Tijdens de handhavingsactie, die in burgerkleding plaatsvond, werden 23 boetes geschreven voor het fietsen of het rijden op een scooter waar dit niet is toegestaan.
Burgemeester Aptroot: “Ik ben tevreden van met het resultaat van de actie. De meeste mensen gedragen zich goed en wie dat niet doet weet dat hij een bekeuring krijgt. Opvallend vond ik dat ouderen net zo vaak in de fout gaan als jongeren. Veel waardering bewoners voor controle en handhaving.”

 

Foto: Twitter Wijkagenten Oosterheem, @WagOosterheem

-advertenties-

-goede doel-