Zoetermeer Burgemeester met tekstIn de zoektocht naar een nieuwe Zoetermeerse burgemeester heeft de ingestelde Vertrouwenscommissie een concept profielschets van de nieuwe burgemeester opgesteld. Burgemeester Charlie Aptroot maakte onlangs bekend dat hij per 31 maart 2020 afscheid neemt na 7,5 jaar burgemeesterschap van Zoetermeer.

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland heeft aangegeven per 1 april 2020 voor een korte periode een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de gemeente. Deze periode loopt tot het moment dat de nieuwe benoemde burgemeester zal starten.
Jordy Boerboom, voorzitter van de Vertrouwenscommissie: “De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Zoetermeer is nu echt gestart. Een spannende periode waarin we zorgvuldig te werk gaan en belangrijke afwegingen in het belang van Zoetermeer maken.”

 

Profielschets nieuwe burgemeester

Zoetermeerse inwoners wordt gevraagd om mee te denken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. Inwoners kunnen van 16 december 2019 tot en met 17 januari 2020 een reactie geven op: https://www.zoetermeer.nl/gemeenteraad/denkt-u-mee-over-de-nieuwe-burgemeester_48509?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=nieuweburgemeester

De commissie is in ieder geval op zoek naar een verbinder, een burgemeester, hij of zij, voor álle Zoetermeerders. Naast samenwerken moet de burgemeester daadkrachtig zijn en risico niet uit de weg gaan.

 

 

De Vertrouwenscommissie biedt de concept profielschets in een openbare raadsvergadering aan de gemeenteraad aan. Dit gebeurt in aanwezigheid van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, de heer J. Smit. Na een voorselectie door de commissaris van de Koning voert de Vertrouwenscommissie sollicitatiegesprekken met geselecteerde kandidaten. Uit respect voor de kandidaten gebeurt dit onder volledige geheimhouding.

-advertenties-

-goede doel-