mindy howards profielDe Zoetermeerse dr.ir. Mindy Howard zal volgens de planning in 2023 een commerciële ruimtevlucht maken als trainer. Howard geeft trainingen voor wie de ruimte in wil en naar aanleiding daarvan heeft ze een fascinerend boek geschreven, Blast Off! Train like an astronaut for success on earth.

Mindy Howard is geboren in Amerika maar woont alweer geruime tijd in Nederland. Ze is één van NASA’s ´Highly Qualified Astronaut Candidates’, een selecte groep van 200 aspirant astronauten. Dit betekent dat ze volgens NASA geschikt is om te trainen voor astronaut. Na een eerdere carrière in de olie- en gasindustrie heeft ze zich weer volledig gericht op de ruimtevaart. Inmiddels is Howard nu een fulltime commerciële astronaut-trainer.

Met haar eigen bedrijf Inner Space Training verzorgt Howard mentale trainingen voor commerciële astronauten, maar ook aan mensen die topprestaties moeten leveren, zoals topsporters, Expedition Teams en op hoog niveau presterende managers.
“Ook daarbij is het noodzakelijk dat je ‘geaard’ blijft. Sterker nog, je moet er plezier in houden. Met Inner Space Training blijf je gefocust en met beide benen op de grond zelfs als je naar de ruimte gaat. De technieken van Inner Space Training, die worden gebruikt om mensen voor te bereiden op een missie in de ruimte, kunnen ook worden gehanteerd voor het omgaan met stressvolle situaties of buitengewone prestaties hier op aarde”, aldus Howard.

-advertenties-

-goede doel-