Cheque overhandiging Terre des Hommes 01Kinderen van IKC De Edelsteen vierden dinsdag 10 december een feestje. Zij hebben tijdens de herfstvakantie geld ingezameld door lekkernijen te bakken en deze te verkopen. Hiermee haalden zij €600,- op. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigden de kinderen dit bedrag aan Terre des Hommes.


Bakken zonder te stoppen

Cupcakes, taartjes, koekjes en nog veel meer lekkernijen; tijdens de herfstvakantie werd er bijna non-stop gebakken bij Kern Kinderopvang. “Het was veel werk”, zegt Benthe (8 jaar). “Maar ik heb tussendoor stiekem van het beslag gesnoept.” Nicole Hooijmans, senior pedagogisch medewerker bij BSO IKC De Edelsteen, vertelt waarom al die kinderen gingen bakken: “Alle BSO-kinderen hebben zich op deze manier ingezet voor de strijd tegen kinderuitbuiting”. En het harde werk bleef niet onbeloond. “De kinderen hebben met hun inzet €600,- bij elkaar weten te krijgen. Dat is natuurlijk een geweldige prestatie!”, zegt Nicole. Corinda van Bohemen heeft namens organisatie Terre des Hommes de cheque in ontvangst genomen. Ze rekent snel even om en vertelt de kinderen dat ze hiermee ongeveer 45 kinderen weer naar school kunnen laten gaan. Een prachtig aantal.Goede match

“Terre des Hommes is een doel dat perfect past bij Kern Kinderopvang,” zegt Nicole. “Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. De kinderen hebben zelf voor dit goede doel gekozen. “Het zijn bijvoorbeeld kinderen die niet naar school kunnen en in mijnen moeten werken om geld te verdienen. Ze werken hard en lang, maar hebben nog steeds geen geld om schone kleding te kopen”, vertelt Benthe. Dát was voor de meeste kinderen de belangrijkste reden om voor dit goede doel te kiezen.

 

Cheque overhandiging Terre des Hommes 02

-advertenties-

-goede doel-