DSC 2243De begraafplaats, bij crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer werd verlicht zondagavond 8 december door vele meegebrachte kaarsen, lantaarns en lichtjes. Tijdens de sfeervolle stille lichttocht stonden weeouders, hun naasten en vrijwilligers, deze avond stil bij alle overleden kinderen.

Cor van Peufflik en Karel Pheiver van de Gemeente Zoetermeer hadden met fakkels, enkele vuurkorven, lantaarntjes en lichtstrengen gezorgd dat de paden naar de kindergraven verlicht waren. Ieder met zijn eigen gedachten stond stil bij zijn eigen herinneringen, waarbij de meegenomen bloemen een plaatsje kregen.

De zevende Wereldlichtjesdag-herdenking in Zoetermeer was een sfeervolle en bijzondere bijeenkomst met ruim 228 bezoekers. Na de lichttocht kwamen de bezoekers samen in de aula van de Meerbloemhof. De door de weeouders meegebrachte foto’s van hun overleden kinderen werden ter gedachtenis, geplaatst in het licht van vele kaarsjes. De namen van 83 overleden kinderen vormden de kern van de herdenking waarin teksten en gedichten zijn voorgedragen.

De muziek van hangdrummer Joris Cohen, violiste Moniek de Leeuw, zangeres Annemieke Lezwijn en pianist Arthur Siegmund, alsmede de glasheldere kinderstem van Sil van der Zwan vormden een sfeervolle omlijsting van de herdenking. Waar woorden niet meer passen, kan muziek spreken.

-advertenties-

-goede doel-