20161231 96607Verreweg de meeste deelnemers aan de lezersvraag willen dat alle parken vuurwerkvrije zones worden. De gemeente heeft dit jaar een online gevraagd aan bewoners welke plekken vuurwerkvrij moesten worden. Opvallend was dat het Westerpark te weinig stemmen kreeg.

De lezersvraag van 7 december op Facebook ging over het feit dat niet alle parken vuurwerkvrij zijn dit jaar. Het Westerpark, dat vorige jaarwisseling nog wel een vuurwerkvrije zone was, is dat deze jaarwisseling niet. Sterker nog, in heel Meerzicht is geen vuurwerkvrije zone en dat terwijl er al veel meldingen van vuurwerkoverlast van bewoners uit deze wijk zijn. Tussen de reacties over vuurwerkvrije parken, maakten bewoners uit Meerzicht melding van hard knalvuurwerk sinds oktober dit jaar. Als reden voor 'alle parken vuurwerkvrij' wordt gegeven: 'Natuur en vuurwerk passen niet bij elkaar', 'vuurwerk is slecht voor de dieren' en 'Knalvuurwerk en vernieling horen nog al eens bij elkaar'.

Veertig deelnemers aan de lezersvraag waren vrij stellig: 'Alle parken in Zoetermeer vuurwerkvrij'. Wel merkten een aantal lezers hierbij op dat er dan wel gehandhaafd moet worden. Zij voorzien dat anders een verbod geen enkele zin gaat hebben. Drie lezers vinden dat er overal vuurwerk moet mogen. "Tuurlijk niet, lekker overal knallen! Happy New Year!," schrijft Roy.

De bezorgde hondenbezitter Liselotte schrijft: "Als eigenaar van 2 honden die bang zijn voor vuurwerk maakt het mij niets uit. Als ik door een vuurwerkvrije zone loop en 50 meter daarbuiten wordt vuurwerk afgestoken, dan zijn de honden alsnog bang. Voor wilde dieren moeten de zones echt veel groter worden."

Kim ziet liever een georganiseerde vuurwerkshow, zij hoort bij degenen die stemden voor een algeheel vuurwerkverbod.

 

Deze jaarwisseling zullen er acht vuurwerkvrije zones zijn in Zoetermeer. Bekijk ons artikel hierover:8-vuurwerkvrije-zones-tijdens-jaarwisseling

-advertenties-

-goede doel-