verlaanEen fietstocht van 100 km door Zoetermeer is de nieuwe uitdaging van Ruud Verlaan, lid Toervereniging 77. Hij kreeg het idee van de 'Toer de Zoetermeer' nadat hij een tocht van 67 kilometer door de stad had uitgezet en gereden had. En dit zonder ook maar een keer de stadsgrenzen te overschrijden.

  

De fitte makelaar uit Zoetermeer is lid van Toervereniging 77 en heeft al heel wat kilometers in de benen. Dit doet hij normaal in groepsverband met prachtige tochten door de polders van het groene hart. Zo’n mooie tocht wilde hij nu graag eens uitzetten binnen de stad. Dus stapte de geboren Zoetermeerder op zijn racefiets en begon zoveel mogelijk kilometers te maken zonder de stad te verlaten.

fietspad met cijfers e1575036777301Na een tocht van 2,5 uur in zijn getrainde fietsbenen stond de teller op 67 kilometer, dit zoveel mogelijk zonder stoplichten tegen te komen en op de fietspaden te blijven. De grote uitdaging lag voor Ruud in het  rijden van een route zonder deze ook te kruizen, dit is op een punt na dan ook gelukt. 


De tocht was zo prachtig dat hij hem wilde delen met andere bewoners van binnen maar ook zeker van buiten de stad.De tocht die door mooie stukken van Zoetermeer loopt, is dus online te vinden: www.gpsies.com/map.do
Daarbij geeft de makelaar ook nog een tip weg, zoek je een woning of wil je kijken of de stad bij je past? Pak vooral de fiets. Zo kun je op een leuke manier de stad leren kennen.

Ruud is alweer bezig met de volgende uitdaging: het maken van een nieuwe nog  langere tocht, uiteraard weer binnen de stad. Ditmaal een tocht van waarschijnlijk een uur of 4 fietsen en de 100 kilometer aantikkend.

IMG 3524

-advertenties-

-goede doel-