leisure cityEen aantal jaren geleden sprak men vol trots over 'The big 5' waar men Silverdome, Ayersrock, Dutch Water Dreams, 't Keerpunt en SnowWorld mee bedoelde. Zoetermeer werd 'Leisure city'. De leus bestaat nog steeds, maar het aantal ‘leisure’ mogelijkheden is flink gedaald.

Inmiddels kan de Zoetermeerder niet meer schaatsen in Silverdome (op de oval), niet meer vrij zwemmen en staat DWD te verpauperen. Aan de andere kant is de bouw van GymWorld in volle gang en is er besloten dan er een nieuw zwembad gaat komen. Ook wordt er gebouwd aan Sweet Lake Wellness.


Op Facebook werd gereageerd op onze lezersvraag, men was het er algemeen mee eens dat de term ‘leisure stad’ niet meer van deze tijd is. Marion is niet blij met de term: “Ik zie dat ik niet de enige ben die de term ‘Leisure stad’ (dat staat op de Mandelabrug) idioot vindt. Waarom Engels, waarom een combi van engels/nederlands en waarom leisure? De gemiddelde Nederlander zal niet eens de exacte betekenis kennen (als ze het al überhaupt kunnen lezen met 100 km/u op dat glazen bruggetje...)”. Ook Yvonne vindt het maar niks: “ Leisure City, slaat nergens op. Het is misleidend. De helft van wat er was, staat te verpauperen, wordt afgebroken of gesloten.”


Cees heeft een beter idee voor een leus: “Noem Zoetermeer Sportstad en ondersteun de verenigingen die kwaliteit leveren op het gebied van hockey, tafeltennissen en voetbal en zo. Daar waar Zoetermeer uitblinkt steunen. En sloop die vreselijke leisure facilities maar. Heb je niets aan ...” Hij wordt gesteund door Paul, die vindt dat er veel te doen is op sportgebied: “En er wordt genoeg georganiseerd. Dekkerloop, Klaverbladloop, Floravontuur wandeltochten. De geuzendag. Ik heb het er sportief en recreatief prima naar mijn zin.”

-advertenties-

-goede doel-