Instagram KerstbalEvenals in 2018 staat Zoetermeer van 7 december tot en met 30 december in het teken van ‘Magisch Zoetermeer’. Het doel is om alle inwoners van Zoetermeer fijne feestdagen te bezorgen met speciale aandacht voor eenzame ouderen.


Tussen 7 en 24 december probeert het evenement de eenzaamheid van ouderen wat te verlichten. Zo worden er door vele winkeliers en instanties in Zoetermeer kerstballen verkocht. De koper kan een wens op het bijgevoegde wenskaartje schrijven voor een oudere en deze wens in de kerstboom komen ophangen die zich in de Passage van het Stadshart bevindt. Regelmatig tijdens de actieperiode maar ook na deze periode worden wensen vervuld. De wensbalactie start zaterdag 7 december.


Ook zijn er door een groot aantal horecagelegenheden lunches c.q. high teas beschikbaar gesteld voor eenzame ouderen en kunnen zij naar een film in de bioscoop Kinepolis. Tevens wordt er een winkelmiddag georganiseerd voor ouderen die de deur bijna niet meer uitkomen en worden er eenzame mensen thuis bezocht.


Van 27 t/m 30 december wordt er een Magisch Dorp opgebouwd op de Markt in Zoetermeer met activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er een kunstschaatsbaan, veel nostalgische attracties, diverse theater voorstellingen en diverse shows. Het Magisch dorp op de markt van Zoetermeer is dagelijks geopend van 12.00 – 21.00 uur, alleen op de laatste avond sluit het dorp om 19.00 uur.


Uiteraard valt en staat dit evenement met de hulp van vele vrijwilligers die mee willen helpen ouderen een fijne Kerst te bezorgen en die activiteiten willen begeleiden in het Magisch Dorp. Ben je zo'n vrijwilliger die het leuk vindt samen met anderen dit evenement te laten slagen geef je dan op. Dat kan via de website magischzoetermeer.nl of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-