mma vuurwwerk1De politie roept mensen op om een melding te doen als zij vermoeden dat ergens illegaal vuurwerk ligt opgeslagen. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Opgeslagen vuurwerk kan voor levensgevaarlijke situaties voor de omgeving zorgen.

Al duurt het nog een tijd totdat het Oud en Nieuw is, de politie treft nu al opgeslagen vuurwerk aan in woningen. Illegaal zwaar vuurwerk ligt in veel gevallen gewoon opgeslagen bij mensen thuis, wat voor hun buren voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen.

 

Vuurwerkcampagne Meld Misdaad Anoniem
Situaties die kunnen wijzen op handel en opslag van illegaal vuurwerk zijn bijvoorbeeld auto’s die af- en aanrijden met dozen, helemaal als deze voorzien zijn van Chinees opschrift.
Weet u waar illegaal vuurwerk ligt opgeslagen, laat het de politie dan weten. Dat kan anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M. Ook kunt u bellen met 0900-8844. Wilt u dat anoniem doen, zeg dan NIET uw naam en vraag naar de afdeling TCI (Team Criminele Inlichtingen). Melden kan ook via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

-advertenties-

-goede doel-