20191015 12635Winkelen in Zoetermeer met een lichamelijke of visuele handicap? Hoe is dat? Dinsdag 3 december organiseert de gemeente een ervaringstour, zodat Zoetermeerders zonder beperking dit zelf kunnen ervaren.

Deelnemers kunnen zo zelf ervaren hoe het is om met hulpmiddelen zoals een rolstoel, rollator of met witte stok te winkelen. Kun je overal makkelijk langs met een rolstoel, staan er veel borden waar je tegen kunt botsen als je slecht ziet en zijn de liften in winkels goed te vinden?

De unieke ervaringstour start om 16:00 op drie plekken in de stad:
 - Locatie Dorpsstraat: kruising dorpsstraat- eerste stationsstraat (nabij Pilatusdam)
 - Locatie Woonhart: Ingang Woonhart achterzijde (Coppeliaschouw)
 - Locatie Stadshart: Ingang Spazio (Nederlandlaan)

 

Programma

De drie groepen gaan vanaf hun eigen locatie door de stad naar het eindpunt: café- restaurant The Old Pal. Onderweg bezoeken zij een aantal winkeliers en horecaondernemers die zich hebben opgegeven om mee te doen aan de tour. In The Old Pal gaat wethouder Ingeborg Ter Laak (zorg en welzijn) graag in gesprek met de deelnemers over hun ervaringen.

 

Een toegankelijke stad voor iedereen

Wethouder Ingeborg Ter Laak: “Deze ervaringstour is de perfecte kans voor de inwoners en ambtenaren die meedoen om er achter te komen hoe het is om met een handicap te winkelen in Zoetermeer. Je merkt tijdens zo´n tour dat heel kleine aanpassingen aan een ruimte al een enorm verschil kunnen maken. Nog mooier vind ik het dat zoveel winkeliers en horecaondernemers in de stad hun deuren speciaal open zetten voor deze tour. Zij staan open voor tips en dat kan onze stad alleen maar nog toegankelijker maken.”

-advertenties-

-goede doel-