politieburo 2De gemeente Zoetermeer heeft een plek gereserveerd voor het nieuwe politiebureau aan de Denemarkenlaan. Hier ligt nu nog een groot parkeerterrein, naast het RDW gebouw. De politie agenten moeten zich nu nog behelpen met het verouderde bureau aan de Brusselstraat, dat stamt uit de jaren ’80.

Het nieuwe politiebureau zal naast huisvesting voor de Zoetermeerse agenten, ook dienen als districtsbureau voor de regio Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp en Wassenaar. De capaciteit van het politiebureau zal niet groter worden, dit is niet nodig. Als de raad hier snel een besluit over kan nemen, zou de bouw kunnen starten in 2021, zo denkt burgemeester Aptroot. Het bureau krijgt eigen parkeervoorzieningen, omdat de politieauto’s afgeschermd moeten kunnen staan.

Op de oude locatie van het politiebureau aan de Brusselstraat komt woningbouw, evenals op de locatie van de naastgelegen brandweer, die ook al verhuizen. “De brandweerkazerne gaat naar een nieuw te bouwen pand aan de Afrikaweg in Meerzicht. Hiervoor zijn we al ver gevorderd met de plannen en gesprekken en we hopen binnenkort de handtekeningen te kunnen plaatsen”, aldus burgemeester Aptroot.

-advertenties-

-goede doel-