20190924 12031De bibliotheek en haar partners presenteren zaterdag 30 november een leuk en leerzaam programma op het gebied van natuur, milieu, recyclen en duurzaamheid. De eerste editie van de gratis Duurzaamheidsmarkt in het Forum is te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur.

Gedurende de dag staan er veel Zoetermeerse organisaties voor je klaar om informatie, proeverijen en tips te geven over een duurzamer leven. Diverse organisaties op het gebied van de energietransitie, zoals DEZo, Reimarkt, Van Oppen Milieuadvies en Piëzo, zijn aanwezig om inwoners te adviseren over de verduurzaming van hun woningen. Deze organisaties werken momenteel samen om met gemeente, Zoetermeerse bedrijven en burgerinitiatieven hun deskundigheden te bundelen. Ze willen gezamenlijk onder andere een informatiepunt en een website realiseren, zodat inwoners beter weten waar zij met hun vragen over die verduurzaming terecht kunnen.

Ook zullen er verschillende lezingen, activiteiten en debatten plaatsvinden in de trainingsruimtes. Doe bijvoorbeeld mee aan de Energy Party van Piëzo en kom meer te weten over dag- en nachtstroom, groene en grijze stroom en krijg veel energie besparende tips! Daarnaast zullen er allerlei informatieve video’s geshowd worden.

Je kunt heerlijke streekproducten zoals perensap, jam en honing kopen bij wijkinitiatief Hof van Seghwaert, uitleg krijgen over (honing)bijen van Imkerij ‘De Honingpot’ en meer te weten komen over wijkinitiatief het ‘voedselbuurtbos’ in de nieuwe Driemanspolder.

 

Onthulling kunstwerk Art-Lab

Om 13:00 uur zal er een feestelijke onthulling plaatsvinden van een prachtig kunstwerk dat gemaakt is door studenten van ONC Parkdreef met als thema ME-lieu. Het kunstwerk is gemaakt na het centraal stellen van vragen zoals: Hoe gaan wij om met onze omgeving? Niet alleen met dieren en de natuur, maar ook met de stad en onszelf. Wat willen de leerlingen nalaten?

-advertenties-

-goede doel-