charlie aptroot 18Burgemeester Aptroot wil absoluut Zoetermeerder blijven, als hij in maart stopt met het burgemeesterschap van de stad. Hij blijft in Zoetermeer wonen en gaat zeker nog wel wat doen, maar in ieder geval minder hard en intensief werken dan hij nu doet.

Aptroot: "Het burgemeesterschap is behoorlijk intensief, je bent eigenlijk altijd aan het werk of beschikbaar, óók in het weekend. ik ga het dus in ieder geval rustiger aan doen, maar waarschijnlijk ook wel iets van vrijwilligerswerk. Ik vond het heel bijzonder dat Zoetermeer mij de kans gaf om burgemeester te worden en heb dat altijd met volle inzet gedaan. Maar ik besef dat er een moment komt om afscheid te nemen, ik zal het contact met de mensen in de stad nog het meeste gaan missen!"

Het besluit om in Zoetermeer te blijven wonen heeft Aptroot samen met zijn vrouw genomen. Zij verhuisden vanuit Wassenaar naar Zoetermeer toen hij verkozen werd tot burgemeester van Zoetermeer. Toen was er weinig te kiezen, maar nu kiezen beide er volmondig voor om in Zoetermeer te blijven wonen: "Zoetermeer is een geweldige stad, waar wij het enorm naar onze zin hebben! Het is trouwens een goede Zoetermeerse traditie, want ook oud-burgemeesters van Leeuwen en Waaijer wonen nog steeds in onze stad."

 

Video: Rita Soutendijk

-advertenties-

-goede doel-