charlie aptroot 5Burgemeester Aptroot (69 jaar) legt eind maart 2020 het burgemeesterschap van de stad Zoetermeer neer. Dit besluit maakte de burgemeester maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend. Hij neemt na 7,5 jaar afscheid van het burgemeesterschap van Zoetermeer.

Burgemeester Aptroot: “Het burgemeesterschap van Zoetermeer is een prachtige, maar ook uitdagende baan. Ik heb de afgelopen jaren veel genoegen beleefd aan de contacten in deze mooie stad. Aan alle gesprekken met inwoners, de vele vrijwilligers, de bezoeken aan bruidsparen, 100-jarigen en aan ondernemers die zich inzetten voor de stad. Zoetermeer is een krachtige stad met veel initiatieven van inwoners. De komende jaren bouwt de stad door en groeit naar 150.000 inwoners. Ik ben trots op onze aanpak op het gebied van veiligheid. De afgelopen jaren hebben we stevig moeten inzetten op de aanpak van foute horeca in onze stad.”

 

aptrootNieuwe burgemeester

De voorbereiding voor het aanstellen van een nieuwe Zoetermeerse burgemeester is in volle gang. Er is een 'vertrouwenscommissie aanbeveling benoeming burgemeester Zoetermeer' benoemd. De commissie bestaat uit twaalf gemeenteraadsleden, de gemeentesecretaris en wethouder Jan Iedema in de rol van adviseur van de vertrouwenscommissie. Raadslid Jordy Boerboom is voorzitter van de commissie die een nieuwe burgemeester gaat zoeken. 

Burgemeester Aptroot bereikt in september 2020 de leeftijd van 70 jaar, waarop de wet voorschrijft dat hij geen burgemeester meer mag zijn.

 

Lees hier ons interview met burgemeester Aptroot toen hij 5 jaar burgemeester van Zoetermeer was: Aptroot-5-jaar-burgemeester-ik-ben-een-mensenmens

-advertenties-

-goede doel-