depolderwordtafgeruimdMensen kunnen onder leiding van een natuurtuingids op zondag 24 november meewandelen met de maandelijkse rondleiding in de Natuurtuin Zoetermeer. De wandeling begint om 14:00 uur bij het Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

De Natuurtuin sluit in verband met winterrust van 17 december 2019 tot ongeveer 15 februari 2020. Tijdens deze periode worden wel enkele winterwandelingen georganiseerd en wel op 22 december 2019, 1 januari en 26 januari 2020 steeds om 14:00 uur. De werkzaamheden gaan in de winter gewoon door, onder andere met hulp van vrijwilligers van de Knotgroep Meer Woud. In de winter vindt er groot onderhoud plaats en wordt een deel van de griend gesnoeid. Het meeste maaiwerk is gedaan.

Tijdens de Natuurwerkdag hebben vrijwilligers hard gewerkt. Er is een flink aantal klussen ter hand genomen. Het maaisel is afgevoerd. Er is een plek vrij gemaakt om bollen van stinsenplanten te poten.

Ook nu in het najaar valt in de tuin nog heel wat te ontdekken. Een enkele plant bloeit nog. Er zijn volop zaden en vruchten te zien en het is ook de tijd van paddenstoelen en wandelaars kunnen genieten van de kleurenpracht van bomen en struiken.

 

deveenplaswachtopdewinter

 

Deelname is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie en aanmelding. Vindt u het leuk om mee te helpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem dan ook contact op via dit adres.

-advertenties-

-goede doel-