Geldfit ZoetermeerIn Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. Dat kan iedereen overkomen, de gemeente Zoetermeer is daarom een campagne gestart met Geldfit om mensen meer inzicht te geven in hun financiële situatie en te helpen als dat nodig is.


De campagne is erop gericht om tips te geven hoe je eventuele geldproblemen kunt voorkomen. Door kleine tegenslagen zoals een kapotte wasmachine kun je al te maken krijgen met geldproblemen. Op Geldfit.nl kan je een eenvoudige korte test invullen en krijg je praktische tips voor jouw financiële situatie.

 

Samenwerking

Wethouder Margreet van Driel vertelt dat de gemeente het belangrijk vindt om mensen op tijd te helpen: “De gemeente Zoetermeer werkt samen met Geldfit om inwoners snel en eenvoudig antwoord te geven op de vraag: ‘hoe sta ik er financieel eigenlijk voor?’ Bij het ontbreken van dat inzicht of als er al betalingsproblemen zijn, staan SchuldHulpMaatje Zoetermeer en Humanitas Thuisadministratie klaar om te helpen. Om inwoners het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan. Ze helpen ook bij kleine problemen of om voorbereid te zijn op financieel zwaardere tijden.”

-advertenties-

-goede doel-