Foto Delegatie Moskou bezoekt Dutch Innovation ParkEen overheidsdelegatie uit Moskou bezocht Woensdag 13 november het Dutch Innovation Park om zich te laten inspireren door de coalitie Slimmer Thuis. Centraal stond: hoe kunnen mensen met behulp van sociale en technologische hulpmiddelen langer gezond en zelfstandig thuis wonen.

Wethouder Ingeborg Ter Laak (Zorg en Welzijn): “We willen dat mensen zich zo lang mogelijk gezond voelen. En dat zij zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen als zij ouder worden, op een veilige en gezonde manier. Deze coalitie is een belangrijke samenwerking om dit te kunnen bereiken. Het is een mooi compliment dat er internationale belangstelling is voor onze gezamenlijke inspanningen op het gebied van zorginnovatie.”

 

Coalitie Slimmer Thuis

Slimmer Thuis is een samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, zorg en overheid. In de coalitie Slimmer Thuis werken Bureauvijftig, mboRijnland, De Haagse Hogeschool, Vierstroom thuis en de gemeente Zoetermeer Grey Valley, het innovatienetwerk en de incubator voor vergrijzing, heeft hierbinnen de regie.

-advertenties-

-goede doel-