dorianoDe fotoserie van Project Vitiligo is een heel bijzondere expositie van krachtige portretten. De serie is gemaakt door Zoetermeerse fotografe Tanja Milolaža en bestaat uit individuele portretten van meerdere modellen. Verschillende achtergronden, gender en leeftijden - en ze hebben allemaal vitiligo.

Vanaf 03 december kun je bij het Stadhuis-Forum Zoetermeer deze foto’s bewonderen. De foto’s zijn prachtige, unieke beelden geworden en stralen kracht, humor en zelfbewustzijn uit die deze modellen absoluut hebben. Ook hebben alle modellen hun persoonlijke verhaal gedeeld. Deze verhalen vormen, naast de beelden, een belangrijk onderdeel van het geheel en geven de foto’s een persoonlijke, intieme touch.

Vitiligo is een huidaandoening waarbij een verstoring optreedt in de aanmaak van huidpigment. De aandoening wordt gekenmerkt door pigmentverlies in huid en haar waardoor witte plekken ontstaan op het lichaam. Deze plekken kunnen op ieder lichaamsdeel voorkomen en variëren in grootte en vorm. Tanja wil met haar fotoserie laten zien dat vitiligo geen reden is voor schaamte of om jezelf te verstoppen. Tanja: “Laten we wat meer naar elkaar omkijken. Laten we het omarmen, de diversiteit onder de mensen vieren en bespreekbaar houden!”

De fotoserie is te bezichtigen vanaf 03 december 2019 tot 05 januari 2020. De expositie is te vinden op het Educatie en Ontwikkeling Plein, niveau Stadhuisplein.

 

Meet en greet met de modellen

Op zondag 08 December is er tussen 14:00 en 15:00 uur een meet een greet met de modellen, een mooie gelegenheid om hen te steunen en vragen te stellen.
Wie een mooie selfie maakt met zijn favoriete model uit de serie, maakt ook kans op een leuke prijs, een heerlijke lunch bij Barista Cafe te Zoetermeer. Deel je selfie online op Facebook of Instagram en tag het volgende: de fotoexpositie Project Vitiligo, Tanjaworld, photography en de naam van het model.

Foto van Doriano, door Tanja Milolaža 

-advertenties-

-goede doel-