foto impressie opening forum bibliotheekFotogroep Zoetermeer bestaat dit jaar 50 jaar, jaren waarin de leden elkaar hielpen om de mooiste foto’s te maken. Onderdeel van de festiviteiten van het jubileum is een foto expositie met een 60 tal foto´s van de leden van de Fotogroep Zoetermeer in het Forum Zoetermeer.


Dankzij de medewerking van de Bibliotheek Zoetermeer, die de ruimte ter beschikking stelde, subsidies van het Cultuurfonds Zoetermeer, Fonds 1818, het Prins Bernard Cultuurfonds en de inzet van een groot aantal vrijwilligers is de Fotogroep Zoetermeer er in geslaagd om in de bibliotheek een prachtige expositieruimte in te richten. De feestelijke opening op 2 november werd verricht door Robin Paalvast, wethouder van cultuur van de gemeente Zoetermeer.
Tijdens de opening prezen de wethouder en de bibliotheek de mooie fotografische beelden en presentatie en kon de expositie rekenen op de ruime belangstelling van het aanwezige publiek. Ter gelegenheid van het 50 jarige jubileum heeft de Fotogroep Zoetermeer tevens een jubileumboek uitgebracht waarin een groot deel van de geëxposeerde foto’s zijn opgenomen. De bibliotheek zal dit boek opnemen in de uitleencollectie, zodat alle Zoetermeerders de foto’s kunnen bekijken.

De jubileumexpositie van de Fotogroep Zoetermeer loopt nog tot en met 29 november en is vrij te bezoeken op alle openingsuren van het Forum Zoetermeer en bibliotheek. De expositie is te vinden op niveau Stadhuisplein van de bibliotheek.

-advertenties-

-goede doel-