ZoetermeerpasIn Zoetermeer is het mogelijk voor gezinnen met een laag inkomen om de Zoetermeerpas aan te vragen. Wat deze pas precies inhoudt en wat u ermee kunt, leest u hieronder.


De Zoetermeerpas wordt per 1 januari 2020 gedigitaliseerd,  hier kunt u lezen hoe deze aangevraagd kan worden.
De Zoetermeerpas is al sinds zijn introductie door een groot aantal gezinnen veel gebruikt dankzij het grote aantal uitstapjes, cursussen en andere activiteiten die bereikbaar worden voor pashouders.


De pas is in het leven geroepen om vooral gezinnen met lagere inkomens te ondersteunen. Op de pas staan voor elke pashouder persoonlijke budgetten welke interessante opties bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een gratis abonnement bij de Bibliotheek Zoetermeer aanvragen. Hiermee heeft u ruime toegang tot de bibliotheek en kunt u een jaar lang gebruik maken van het abonnement. Naast dit abonnement is er voor elke pashouder een bibliotheekbudget van €15,- op de pas gezet. Hiermee kan betaald worden voor bijvoorbeeld printen en scannen, maar er kan ook een kopje koffie of toegang tot een lezing van worden betaald.


Aanbieders zoals Ondekhoek Rotterdam, HTM, Madurodam, Duinrell en bioscoop Kinepolis Zoetermeer bieden toegang, bijzondere uitjes of een interessante korting op vertoon van de pas. Ook krijgt elke pashouder een sport en cultuur budget, waarmee aan verschillende culturele- of sportactiviteiten deelgenomen kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk een deel van de contributie voor een voetbalclub te betalen vanuit de Zoetermeerpas. Of er kan een abonnement bij een sportschool worden afgesloten.


Naast dit sportbudget is het in 2020 ook nog steeds mogelijk om met korting zwemles te volgen. Hiervoor is op de Zoetermeerpas een apart budget beschikbaar, buiten het sportbudget.
Zoals u leest is er dus een breed scala aan aanbieders aangesloten bij de Zoetermeerpas. Op www.zoetermeerpas.nl  kunt het volledige overzicht terug vinden. Op deze site kunt u tevens de pas voor 2020 aanvragen.

Hoe vraagt u de pas aan? U leest er alles over in ons artikel: Aanvraag-digitale-Zoetermeerpas

Lees ook ons interview met de wethouder van onderwijs, Jakobien Groeneveld: Zoetermeerpas-gaat-digitaal

-advertenties-

-goede doel-