le-centrum-acute-zorgHet nieuws dat de zorgverzekeraars de Spoed Eisende Hulp (SEH) en ic afdelingen wil gaan sluiten is als een bom ingeslagen in Zoetermeer. Vele initiatieven maken zich sterk tegen de sluiting, zo kun je op internet verschillende petities vinden tegen de sluiting.

Veel mensen vinden het belachelijk dat een grote stad als Zoetermeer geen volwaardig ziekenhuis meer zou hebben. Boosheid is er ook om de timing van het nieuws: niet in december als mensen hun zorgverzekering gaan kiezen, maar in het nieuwe jaar als iedereen weer voor een jaar aan de gekozen verzekering vast zit.

De zorgverzekeraars stellen dat vanuit Zoetermeer binnen 15 minuten reistijd een SEH in Den Haag bereikt kan worden. Bewoners van Zoetermeer zijn het hier niet mee eens, het is inderdaad mogelijk om binnen 15 minuten in Den Haag te zijn, aldus een van de reacties, maar veel vaker lukt dat niet door files en drukte op de weg. Zorgverzekeraar CZ wil de spoedeisende hulp specialiseren, op minder locaties, omdat niet elk ziekenhuis over de beste apparatuur voor de behandelingen beschikt. Het Lange Land bevestigt dat het niet alle patiënten kan helpen, maar dat dit slechts om 5% van de patiënten gaat, de complexe gevallen. In zo’n geval rijdt een ambulance direct door naar een ziekenhuis dat wél de specialistische hulp kan bieden. De andere 95% van de patiënten kan gewoon direct in Zoetermeer geholpen worden.

U kunt hier de verschillende petities vinden en ondertekenen:

petities.nl//handen-af-van-eerste-hulp-en-ic-langeland-ziekenhuis-zoetermeer

www.facebook.com//EHBO-moet-blijven-in-Zoetermeer/

www.petities24.com//houd_ehboickraam_afdelingen_open_in_zoetermeer/

 

Politiek verzamelt handtekeningen

D66 Zoetermeer reist zaterdag langs de verschillende wijkwinkelcentra. Om het publiek te vragen een petitie te ondertekenen over het behoud van de Spoedeisende hulp in het Langelandziekenhuis. Deze petitie is opgesteld door de gezamenlijke politieke partijen in Zoetermeer. De zorgverzekeraars gaven onlangs te kennen dat zij de Spoedeisende hulp hier wilden sluiten. “Door de petitie willen wij juist aan de verzekeraars laten zien dat onze inwoners heel graag de Spoedeisende hulp hier willen houden,” aldus D66 lijsttrekker Robin Paalvast. Wilt u ook dat de Spoedeisende hulp in Zoetermeer blijft, dan kunt u zaterdag bij de Zoetermeerse Democraten een handtekening zetten.

Ook de SP vraagt zaterdag 15 februari op een ludieke wijze aandacht vragen voor de desastreuze plannen die de zorgverzekeraars hebben. In het Stadshart van Zoetermeer zal de SP een nood spoedeisende hulp gaan bedienen en op deze wijze zoveel mogelijk mensen de petitie tegen de sluiting van de spoedeisende hulp laten tekenen.

Lijsttrekker Daniël Westhoek: “Toen de nachtapotheek haar deuren sloot was ik al bang dat de spoedeisende hulp de volgende zou zijn die haar deuren kon sluiten. En helaas heb ik gelijk gekregen. Daarom heb ik tijdens het opstellen van het verkiezingsprogramma bij onze leden op aangedrongen om nadrukkelijk te vermelden dat wij zullen strijden voor behoud van de spoedeisende hulp. Dat we die strijd nu al voor de verkiezingen moeten voeren is wel heel bizar.”

-advertenties-

-goede doel-