PB033355In de Natuurtuin vindt zondag 27 oktober de maandelijkse rondleiding plaats. Deze staat zoals gebruikelijk onder leiding van een deskundige natuurtuingids. De wandeling begint om 14:00 uur bij het Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur.

De Natuurtuin is langzamerhand in herfstkleuren gekomen en maakt zich klaar voor de winter. Er wordt volop gemaaid. Schapen (SchonebekerHeideschaap) lopen in het poldertje en eten het gras kort. Vruchten zoals hazelnoten, eikeltjes en bessen zijn voor dieren die niet in winterslaap gaan. Ook sommige vogels leggen daar een voorraadje van aan. Vogels op doortocht snoepen van de felgekleurde bessen in de tuin. Bij mooi weer bezoeken diverse insecten de nog laatbloeiende bloemen zoals de klimop.
Tijdens de rondleiding worden de wandelaars bijgepraat over de vernieuwing van het Westpunt, die op het ogenblik in volle gang is.

 

De Natuurtuin doet mee met de Natuurwerkdag op zaterdag 2 november en mensen kunnen meehelpen. Opgeven kan via www.natuurwerkdag.nl of door te bellen met Ep Booneman, 06-12080764.

Deelname gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door.
Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Neem voor zo’n rondleiding op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit adres is ook voor vragen over vrijwilligerswerk in de Natuurtuin.

 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin? Aanmelden nieuwsbrief.

-advertenties-

-goede doel-