20190915 11790Zó! Zoetermeer maakt zich zorgen dat het buitenbad van Het Keerpunt volgend jaar niet tijdig genoeg in goede staat is om open te gaan in de zomervakantie. Afgelopen zomer kon het buitenbad niet open vanwege de sloop en verbouwing van Sweet Lake Wellness.

De rechter besloot op 1 juli van dit jaar in een kort geding dat Sweet Lake Wellness zich niet aan de in de erfpachtovereenkomst gestelde voorwaarde om elke zomer open te gaan hoefde te houden. De rechter oordeelde dat het buitenbad in te slechte staat verkeerde om open te gaan.
Het kort geding is sinds die eerste uitspraak een aantal keer verdaagd, maar nog niet afgerond. Zó! Zoetermeer heeft het college daarom gevraagd of er nu harde afspraken zijn met Sweet Lake Wellness over openstelling van het buitenbad in 2020.

 

Verwachtingen openstelling reëel

De gemeente onderhandelt met Sweet Lake Wellness over de openstelling van een buitenbad in de zomer van 2020. Zij verwachten dat het bedrijf hier aan kan voldoen. Wethouder Ter Laak: “Wij willen de garantie dat onze inwoners kunnen zwemmen komende zomer. Het wordt echter geen recreatiebad, maar een onderdeel van de wellness. Er komt minder zwemwater terug dan we gewend waren van het oude buitenbad”.

Inmiddels is het gehele buitenterrein gesloopt, de grond wordt nu geëgaliseerd. 

-advertenties-

-goede doel-