AlexanderWarenberg001Alexander Warenberg, ‘onze’ Zoetermeerse cellist met wereldcarrière, komt op woensdag 6 november even terug in zijn geboortestad voor een recital met het 17-jarige supertalent Nikola Meeuwsen. 

 

Terwijl Alexander (21) zijn concerten vooral buiten Nederland geeft komt hij heel graag in Zoetermeer spelen en wel hetzelfde programma dat hij in december zal spelen in Sint-Petersburg: sonates van Beethoven, Debussy, Brahms en Sjostakovich.

  

Alexander Warenberg (1998) heeft de afgelopen jaren op stormachtige wijze de internationale podia veroverd. Hij kreeg van zijn achtste tot zijn achttiende jaar les van Monique Bartels aan het CoAlexander Warenberg e1459628965523nservatorium van Amsterdam. Vanaf 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn en de Kronberg Academy in Kronberg. Alexander won reeds drie Eerste prijzen op grote internationale celloconcoursen en treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op.

Als solist speelde hij met orkesten in binnen- en buitenland. Hij trad verschillende keren op in het Concertgebouw in Amsterdam en was meerdere malen te zien op Nederlandse televisie en te horen op de radio. In de zomer 2017 nam Alexander deel aan het prestigieuze Verbier Festival Academy. Alexander speelt op een cello van Jean Baptiste Vuillaume uit 1845 die ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. De NRC noemde hem een talent om in de gaten te houden. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij trad onlangs op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola.
Nikola Meeuwsen studeert bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2015 krijgt hij ook maandelijks lessen van Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola.

 

woensdag 6 november 2019 20:15 uur
Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk 19)
Entree: €15 Tot 25 jaar: €5 Zoetermeerpas: gratis

-advertenties-

-goede doel-