halloween victorDe familie Van der Bom won vorig jaar de award voor ‘Best decorated home 2018’. Wat zijn leuke tips om je huis zo griezelig mogelijk in Halloween sfeer te versieren? Victor van der Bom: “Het is toch leuk dat je een beetje erkenning krijgt voor alle tijd die je erin steekt!”

Zoals bij zoveel mensen begon het ook in huize Van der Bom met het neerzetten van wat leuke Halloweenspulletjes hier en daar. In de loop der jaren werd dat steeds meer en werd al weken van te voren begonnen met het versieren. Een eerste tip: Rustig aan, geen haast en juist oog voor detail.

Victor van der Bom: “Vorig jaar twijfelden we nog of we ons zouden opgeven voor de Award. Aanvankelijk wilden wij niet meedoen. Wij vinden Halloween gewoon leuk. Maar gaandeweg werd ons huis steeds indrukwekkender en onderging een ware Halloweenmetamorfose. Toen hebben we ons toch aangemeld”.

halloween award copyHet huis was niet alleen versierd, maar ook voorzien van allerlei licht en geluidseffecten. Een belangrijke tip is dan ook om alles en iedereen erbij te betrekken. De hele familie ging dan ook verkleed, vooral omdat zij het leuk vonden de rol van griezelige bewoners te spelen. “Niet alleen de decoratie, maar juist de totale sfeer is volgens ons heel bepalend.”

De jury, die alle huizen langs ging om deze te beoordelen, was vooral onder de indruk van de sfeer van het griezelhuis. Alle genomineerde families mochten mee in de Harry Potter dubbeldekker naar Spetters in het Stadshart, waar de prijsuitreiking plaats vond.

De familie Van der Bom was super blij met de award, en de bijbehorende prijs van 1 minuut gratis winkelen, maar zal de titel dit jaar niet verdedigen. Victor: “Ons huis gaan wij natuurlijk wel weer leuk decoreren, maar we bewaren onze nieuwe ideeën voor een volgende keer. Het moet wel bijzonder blijven.”

-advertenties-

-goede doel-