relatietherapeut leen bokhorstLeen Bokhorst, relatie- en gezinstherapeut, begon 10 jaar geleden zijn eigen praktijk in het kantorencentrum Rokkeveen in Zoetermeer. Na 30 jaar GGZ, met zowel behandeling van volwassenen als jongeren, opende Leen zijn praktijk Perspectief Zoetermeer als gevolg van de veranderingen in de zorg.

Leen vond een eigen praktijk een verademing: “ Het was een verademing om zonder bureaucratie mensen snel en persoonlijk te mogen helpen. En om voluit met mijn vak bezig te zijn. Geen trage intakeprocedure en verplichte diagnoses -DBC voordat je de behandeling mocht beginnen, maar direct hulp bieden en al in het intakegesprek aan de oplossingen werken”.

Door de jaren heen heeft hij zich toenemend gespecialiseerd in relatietherapie en door zijn GGZ achtergrond schrikt hij ook niet terug voor gecompliceerde problemen, zoals een complexe persoonlijkheid of autisme en/ of ADHD.

 

Praktisch en nuchter

Leen: “Het mooie van dit vak is dat je er steeds beter in wordt”. Het steeds weer vinden van nieuwe uitdaging en jezelf ontwikkelen, dát is de reden dat hij nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Ik ben nu 62 jaar en hoop in gezondheid en met plezier tot mijn 70e mijn mooie vak uit te mogen voeren”.
Als man tussen vele vrouwelijke collega’s in de zorg, leerde hij sensitiviteit ontwikkelen om subtiele signalen op te vangen, maar zijn werkstijl bleef gelijk: “Ja ik kan niet ontkennen dat ik een mannelijke werkstijl heb. Praktisch en nuchter, maar zeker ook met aandacht voor de emoties”.
 

-advertenties-

-goede doel-