wapenvondstDe raad heeft tijdens het Voorjaarsdebat 2019 de motie Wapens inleveren aangenomen, om het aantal wapens in de stad terug te dringen. Voorlopig komt het echter nog niet tot een inleveractie, waarbij inwoners die vrijwillig wapens inleveren niet worden vervolgd.

De politie onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om dit najaar een landelijke of regionale inleveractie op te starten. Een lokale actie is daarom nu niet geschikt, aldus de hoofdofficier van Justitie.

 

Bezit vuurwapens strafbaar

Vrijwel iedereen weet dat het bezit van vuurwapens zonder vergunning strafbaar is. Maar er zijn nog andere wapens die in Nederland verboden zijn, zoals stroomstootwapens, stiletto’s, vlindermessen en boksbeugels. Ook zelfverdedigingswapens, zoals pepperspray of traangas zijn in Nederland verboden.
De politie organiseert geregeld inleveracties. Mensen kunnen dan bij de politie, maar vaak ook op school en in de horeca, slag- of steekwapens of (gevonden) munitie inleveren, zonder dat zij voor het bezit ervan worden vervolgd.

-advertenties-

-goede doel-