20191010 1246920191010 12474Mensen met een beperking moeten net als iedereen mee kunnen doen. Altijd en overal. Bijvoorbeeld op de werkvloer, tijdens het uitgaan, het winkelen en op internet. Donderdag 10 oktober, midden in de week van de toegankelijkheid, ondertekende wethouder Ingeborg Ter Laak het manifest ‘Iedereen doet mee’.

Door ondertekening van het manifest ‘Iedereen doet mee’ wordt Zoetermeer een van de koploper gemeenten van Nederland. De gemeente wil, samen met mensen met een beperking, het VN-verdrag Handicap verder in voeren. Dit doen zij in samenwerking met de Toegankelijkheidsraad Zoetermeer, die als missie heeft om Zoetermeer zo toegankelijk mogelijk te maken voor inwoners of bezoekers met een beperking. De raad doet dit door gevraagd en ongevraagd advies te geven aan het college van burgemeester en wethouders en het organiseren van activiteiten.

 

Nieuwe website

Met de lancering van de nieuwe website https://toegankelijkheidsraadzoetermeer.nl, is de Toegankelijkheidsraad goed vindbaar voor inwoners. Inwoners kunnen hier meer informatie vinden over uitgebrachte adviezen , zien wanneer de raad vergadert, en hoe in contact te komen met de raad.
De website is zo gebouwd dat hij goed toegankelijk is voor iedereen. Ook mensen met bijvoorbeeld een visuele beperking. De pagina’s op de website hebben een hoog contrast, speciale letters die makkelijk leesbaar zijn en mensen kunnen op elke pagina gebruik maken van de ingebouwde voorleesfunctie.

20191010 12474

-advertenties-

-goede doel-