politie auto sirene 1Een 26-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt in het Stadshart en aangehouden door de politie. Rond 05:00 uur zondagochtend 6 oktober zagen agenten de Zoetermeerder uit een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein komen. De man leek zwaar onder invloed van alcohol.


Vrienden ondersteunden de man bij het lopen, maar toch viel hij op de grond. Toen agenten hem aanspraken en hem vertelden dat het tijd was om naar huis te gaan werd de man agressief. Hij probeerde het oortje van de portofoon uit het oor van een agent te trekken en de agent in het gezicht te slaan. De agent reageerde door de man een klap in zijn gezicht te geven. De man viel daarna wederom op de grond. Hij werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. Omdat agenten zagen dat de man medische hulp nodig had werd direct een ambulance gebeld. De man is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

 

Geweldstoepassing

Het toegepaste geweld van de agent is gemeld bij de leiding. Er vindt bij gebruik van geweld door de politie altijd een beoordeling plaats of het geweld gepast is.

-advertenties-

-goede doel-